My Erasmus: Alin Ierima

Mă numesc Alin Ierima și pentru semestrul II al anului academic 2021-2022 am avut onoarea de a fi acceptat într-o mobilitate ERASMUS în Salonic, Grecia. Pentru mine, ERASMUS este o experiență de viață; este aproape imposibil de explicat cât de specială este această mobilitate, fiindu-ți practic oferită oportunitatea de a studia într-un mediu diferit, în timp ce cunoști persoane din toate colțurile lumii și ești susținut de un grant UE care îți acoperă parțial costurile de subzistență.

Am fost nesigur la început deoarece am decis să particip de unul singur și mă gândeam că s-ar putea să fie dificil să mă acomodez. Pot să spun bucuros că nu a fost deloc greu; Salonicul este un oraș mare, care atrage mulți studenți ERASMUS, care sunt în aceeași situație, de a dori să lege prietenii. În primele luni, organizația studențească ESN a fost deosebit de importantă, deoarece aceasta organizează evenimente special pentru ca cei din Erasmus să se cunoască și să intre în contact cu mediul grecesc. 

Simt că experiența Erasmus m-a ajutat să evoluez atât ca persoană, cât și academic. Pot vorbi engleză cu încredere și fără să mă simt jenat. Am avut multiple dificultăți care m-au responsabilizat, deoarece nu m-am mai confruntat niciodată cu acestea și care acum știu cum să le gestionez. Am cunoscut profesori dedicați, care mi-au lărgit orizonturile din diverse domenii de studiu, fără să fie deosebit de stricți sau exigenți. Am legat prietenii și am vizitat Grecia. Toate acestea, doar datorită programului Erasmus, UBB-ului și universității partenere.

Aș sugera oricui ia în considerare această experiență să nu stea pe gânduri și să îndrăznească; are numai de câștigat. Unele lucruri trebuie experimentate într-o anumită perioadă a vieții, iar Erasmus este unul dintre ele. Mai târziu, nu va fi posibil. Stau la dispoziția oricui are întrebări legate de Erasmus în Salonic sau în Grecia, în general.