My Erasmus: Daniel-Gabriel Coca

Pentru mine, experiența de student Erasmus a fost un capitol esențial atât în formarea personală, cât și în cea profesională.

Pe plan personal, am avut noroc să întâlnesc, să interacționez și să leg prietenii cu tineri de vârsta mea din aproape toate colțurile lumii. Sunt convins că această șansă m-a ajutat să-mi îmbunătățesc aptitudinile interpersonale și de comunicare.

Pe plan academic, am avut șansa de a urma o serie de cursuri deosebit de interesante, în urma cărora am învățat noțiuni noi, dar mi-am și fundamentat cunoștințele deja existente. Posibilitatea de a vorbi în două limbi de circulație internațională (în cazul meu, engleză și spaniolă), de a participa la lucrări practice, prezentări și workshop-uri în aceste limbi, m-a ajutat să-mi perfecționez abilitățile lingvistice. De asemenea, natura cursurilor pe care le-am urmat m-a făcut să înțeleg dinamica relațiilor internaționale și să am o privire globală asupra evenimentelor politice contemporane.

Această experiență m-a făcut să realizez și să-mi consolidez opțiunile pentru o viitoare carieră. Sunt sigur că timpul petrecut la Universitatea din Salamanca îmi va deschide noi porți către oportunități diverse. Nu pot decât să-i încurajez pe colegii care nu au făcut-o încă, să aplice pentru o mobilitate Erasmus. Vă garantez că nu veți regreta!