Informații suplimentare ale Facultății referitoare la GHIDUL ADMITERII UBB

Citește cu atenție toate informațiile din ghidul de mai jos:

Ghid de utilizare al platformei admiterii

Pe lângă acestea, trebuie să ai în vedere următoare aspecte particulare pentru Facultatea de Istorie și Filosofie

1. Pregătirea documentelor

Înainte de a începe procedura de înscriere on-line, ar trebui să ai pregătite scanări ale documentelor necesare în format .pdf, .jpg sau .png nu mai mari de 2MB. Verifică site-ul facultății secțiunea Acte necesare/Desfășurarea concursului pentru detalii referitoare la alegerea specializării și calculul taxei.

 

ATENȚIE!

Notează-ți undeva datele contului, vei avea nevoie de ele de fiecare dată când te vei loga în platformă!

2. Alegerea opțiunilor

După completarea datelor personale, îți alegi specializarea din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie la care îți dorești să devii student: selectezi facultatea, forma de studii (licență sau master) și forma de învățământ (cu frecvență, la distanță sau frecvență redusă).

Admiterea se realizează pe domenii și specializări, de aceea trebuie să fii atent la alegerea lor. Găsești aici informații despre acestea precum și despre criteriile de selecție și ierarhizare.

Atenţie! Ordinea specializărilor este foarte importantă! Ea va determina specializarea la care vei fi admis. Acordă multă atenţie acestui pas! După selectarea lor, ordinea mai poate fi schimbată (prin folosirea săgeților), însă după încărcarea documentelor şi preluarea opţiunilor de către comisia de admitere, acestea nu se pot modifica.


Alege opţiunea „buget” apoi „taxă” a unei specializări, dacă doreşti foarte mult să studiezi doar acea specializare.

Sau: alege opţiunea „buget” pentru mai multe specializări, dacă este important să fii admis la forma de finanţare buget.

Nu uita să selectezi și opțiunea de „taxă”, pentru a te regăsi pe listele de admitere la una dintre specializările dorite!

Pasul următor îți va solicita verificarea datelor de înscriere. Aici mai poți face modificări în cazul în care ai greșit sau omis ceva.

 

3. Încărcarea documentelor

Documentele pe care trebuie să le încarci se împart în două categorii: cele obligatorii pentru înscriere la nivel de universitate și cele obligatorii solicitate de facultate. În cazul în care orice document este marcat ca obligatoriu, nu vei putea trece mai departe dacă nu-l încarci!

De asemenea, nu uita să-ți descarci, să completezi și să semnezi Fișa tip, pe care trebuie să o încarci apoi la secțiunea: Fișa tip platformă!

4. Plata taxelor

Taxa de admitere constă în taxa de procesare (50 lei) respectiv taxa de înscriere (100 lei) valabile pentru o linie de studiu și un domeniu.

Detalii asupra taxelor găsiți aici.

Pentru exemplul de mai sus, taxa se calculează astfel: sunt 3 specializări ale domeniului ISTORIE (Arheologie, Istoria Artei, Istorie) și 1 specializare a domeniului STUDII DE SECURITATE (Studii de securitate), toate la linia română de studiu.

Taxa de procesare: 50 lei (chiar dacă sunt două domenii diferite, ele aparțin liniei de studiu române)

Taxa de admitere: 100 lei pentru domeniul ISTORIE + 100 lei pentru domeniul STUDII DE SECURITATE

TOTAL DE PLATĂ: 250 lei

În căsuța Total suma poate fi modificată, în așa fel încât să reflecte exact domeniile și specializările la care candidezi!

După verificarea și trimiterea dosarului vei primi un e-mail cu numărul dosarului și facultatea la care te-ai înscris.

După publicarea listelor de admitere, locul pe care l-ai obținut trebuie confirmat prin încărcarea contractului de școlarizare și plata primei tranșe a taxei de școlarizare (pentru candidații admiși la taxă).  Consultă Ghidul de înscriere și pagina web a facultății dedicată admiterii pentru detalii.