27 septembrie 2021 – 31 martie 2022

Norme de prevenire SARS COV 2

Metodologia de desfășurare a activităților didactice online în perioada pandemiei (HS 174/13.12.2021)

Hotărârea nr. 117/23.09.2021 a Senatului Universității Babeș-Bolyai privind condițiile de suspendare a activităților didactice care presupun prezența fizică a studenților

Plan de măsuri Facultatea de Istorie și Filosofie

Decizii și măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul SARS COV 2

 

La cabinetele medicale studențești UBB se efectuează testare antigenică rapidă SARS-COV2 cu teste omologate si acceptate de Direcția de Sănătate Publică. Testele se efectueaza de către personalul medical acreditat si instruit.

Raportarea testelor antigenice rapide (atât cele pozitive, cât și cele negative) se face de către medicii cabinetelor medicale către Direcția de Sănătate Publică a judetului Cluj în platforma Rapter (raportare teste rapide antigenice).

După efectuarea și înregistrarea rezultatelor, persoanele testate pot să descarce rezultatul si sub forma certificatului digital (cod QR) accesând site-ul: certificat-covid.gov.ro

Testarea antigenică rapidă la cabinetele medicale studentesti se adresează cazurilor suspecte, cazurilor simptomatice din proximitatea cabinetelor medicale, contactilor unui caz pozitiv (în context didactic, la seminarii, laboratoare, colegi de camera de cămin) din ziua a 8-a sau în situații speciale solicitate de către UBB în scop didactic.

Se pot testa studenții/masteranzii/doctoranzii români si străini (spațiu UE sau studenți străini cu permis de sedere contract de studii) și cadrele didactice suspecte (contact cu pozitivi sau simptomatici – în context didactic).