12 octombrie 2023

Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Anca Vasiliu

Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai organizează joi, 12 octombrie 2023, de la ora 11.00, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Anca Vasiliu de la Universitatea Paris IV Sorbonne, Centre Nationale de la Recherche Scientifique.


Anca Vasiliu, născută în 1957 la București, este o personalitate de referință în domeniul filosofiei antice, care trăiește de peste două decenii în Franța. După absolvirea studiilor la Colegiul Sf. Sava și la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, s-a dedicat cercetării și predării filosofiei. Ca cercetătoare la CNRS și profesor universitar la Paris IV Sorbonne, Anca Vasiliu a contribuit semnificativ la dezvoltarea studiilor în domeniul filosofiei. Prin publicațiile sale, coordonarea proiectelor de cercetare și implicarea în comisii academice, a devenit un lider în domeniu și o voce apreciată internațional. În anul 2022 a primit Marele Premiu pentru Filosofie al Academiei Franceze.
Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa va fi organizată în Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1, etaj 2).
Titlul este acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Istorie și Filosofie.
Laudatio va fi prezentată de prof. univ. dr. Alexander Baumgarten.
Intrarea este liberă.
Pentru o bună organizare a evenimentului, vă rugăm să fiți prezenți cu cel puțin 10 minute înainte de începerea ceremoniei.