13 octombrie 2023

Conferința "La main, le visible et la lumière", prof. dr. Anca Vasiliu

Vă invităm vineri, 13 octombrie 2023, ora 11, la conferința "La main, le visible et la lumière", susținută în limba franceză de Anca Vasiliu,  la Institut français de Roumanie à Cluj!

Conferința va fi urmată de intervenții în limba română din partea invitaților: Raluca Bujor (Univ. din București), Alexandru Tofan (UAIC Iași), Florin Crîșmăreanu (UAIC Iași), Claudiu Mesaroș (UVT Timișoara), Mihai Maci (Universitatea din Oradea), Vlad Țoca (UAD Cluj), Bogdan Iacob (UAD Cluj), Adrian Papahagi (UBB Cluj), Virgil Ciomoș (UBB Cluj), Alexandra Baneu (UBB Cluj), Sóos Amália (UBB Cluj), Mihai Maga (UBB Cluj), Vlad Ile (UBB Cluj), Andrei Marinca (UBB Cluj), Ioana Curuț (UBB Cluj). Moderator: Alexander Baumgarten (UBB Cluj).

Anca Vasiliu (n. 1957) este o personalitate de referință în domeniul filosofiei antice, care trăiește de peste două decenii în Franța. După absolvirea studiilor la Colegiul Sf. Sava și la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, s-a dedicat cercetării și predării filosofiei. Ca cercetătoare la CNRS și profesor universitar la Paris IV Sorbonne, Anca Vasiliu a contribuit semnificativ la dezvoltarea studiilor în domeniul filosofiei. Prin publicațiile sale, coordonarea proiectelor de cercetare și implicarea în comisii academice, a devenit un lider în domeniu și o voce apreciată internațional. În anul 2022 a primit Marele Premiu pentru Filosofie al Academiei Franceze. Pe data de 12 octombrie 2023 va fi distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Vă așteptăm vineri, 12 octombrie, la mediateca Institutului Francez Cluj-Napoca (str. Ion I. C. Brătianu, nr. 22)!