14 februarie – 14 martie 2024

Proiectul RESTORY - Recovering Past Stories for the Future: A Synergistic Approach to Textual and Oral Heritage of Small Communities

Facultatea noastră găzduiește în aceste zile cercetători și experți în dezvoltare comunitară din 12 țări europene, reprezentanți ai 20 de universități, instituții publice, companii și ONG-uri, toți parteneri în cadrul proiectului RESTORY - Recovering Past Stories for the Future: A Synergistic Approach to Textual and Oral Heritage of Small Communities.

Proiectul are ca scop să aducă din trecut practici de gestionare a resurselor locale, atât materiale, cât și umane, pentru a proiecta noi strategii de dezvoltare durabilă pentru comunități deschise la învățare și schimbare.

RESTORY este primul proiect de tip „Cercetare și Inovare”, privind moștenirea culturală, câștigat de către o instituție academică din România, precum și cea dintâi investigație de acest tip coordonată de către UBB în cadrul Programului „Orizont Europa” al Uniunii Europene.

Proiectul este coordonat de cercetători din cadrul Departamentului de Istorie Medievală, Premodernă și Istoria Artei, de la Centrul „TransScript” și de la Institutul de Istorie Orală. Aceștia vor lucra alături de o amplă echipă internațională de istorici, geografi, filologi, arhitecți, sociologi, informaticieni etc. și specialiști în facilitare comunitară, comunicare și marketing teritorial.

Puteți citi mai multe despre RESTORY aici