24 iunie – 16 iulie 2010
Florentina Cărbunaru - noul reprezentant al tinerilor din Romania la ONU
Florentina Cărbunaru, studentă a Facultăţii de Istorie şi Filosofie, specializarea Relaţii Internationale şi Coordonator al departamentului Profesional din cadrul OSUBB este noul reprezentant al tinerilor din Romania la ONU în cadrul Programului "Delegat de Tineret la Naţiunile Unite" 2010 - 2011. Florentina a susţinut o serie de activităţi şi proiecte pentru tinerii din Cluj-Napoca în domeniul educaţiei, angajabilităţii tinerilor studenţi şi tranziţia de la viaţă educaţională la piaţa muncii.
Juriul care a evaluat şi a selectat semifinaliştii, finaliştii şi câştigătorii procesului de selecţie din cadrul Programului "Delegat de Tineret la Naţiunile Unite" 2010 - 2011 este compus din reprezentanţi ai următoarelor instituţii:
- Ministerul Afacerilor Externe
- Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret
- Organizaţia Naţională "Cercetaşii României"
- Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România
- Centrul pentru Promovarea Tinerilor Romi
- Convenţia Naţională a Fundaţiilor pentru Tineret
Delegat de Tineret la Naţiunile Unite este un Program desfăşurat la nivel internaţional la iniţiativa Naţiunilor Unite prin care se permite Statelor Membre implicarea directă a tinerilor în procesul decizional şi de influenţare a politicilor internaţionale pentru tineret. La nivel internaţional, delegaţii de tineret au statut diferit de la stat la stat, rolul variind de la reprezentanţi ai ONG-urilor de tineret la consilieri în cadrul Misiunii Permanete.
Obiective generale:
- Contribuţia activă a României, prin participarea delegaţilor de tineret şi Consiliului Tineretului din România - în calitate de principal for reprezentativ al tineretului din România - la dezvoltarea politicilor internaţionale de tineret, în armonie cu politicile europene şi naţionale, prin asigurarea reprezentării directe a tinerilor la conferinţele din cadrul AG ONU.
- Dezvoltarea politicilor naţionale de tineret prin includerea perspectivei internaţionale, în contextul expunerii tot mai mari a tineretului din România la realităţile europene și internaţionale.
- Susţinerea activităţilor şi iniţiativelor din partea tinerilor în vederea creşterii gradului de conştientizare şi implicare a acestora cu privire la problematica globală.
- Familiarizarea tinerilor din România cu problematica dezvoltării globale și a oportunităţilor de implicare pe care le au în acest sens.
- Stabilirea de parteneriate pe termen mediu şi lung între actorii direct interesaţi în implicarea tinerilor în procesul dezvoltării sustenabile.
- Stimularea participării tinerilor lideri din România la dezvoltarea directă a politicilor de tineret, în baza experienţei lor în lucrul cu tinerii precum şi menţinerea grupului delegaţilor de tineret activ implicaţi în dezvoltarea acestora.
22 – 23 noiembrie 2024
Workshop: The Limits of Incompleteness
31 octombrie 2024 – 14 ianuarie 2025
Conferinţele Centrului de Filosofie Antică şi Medievală
14 octombrie 2024 – 31 mai 2025