25 februarie – 15 mai 2022

Concurs național pentru liceeni „Spune povestea locului tău”, 2022

Asociația Philohistoriss anunță desfășurarea celei de-a șasea ediții a concursului Spune povestea locului tău, organizat de Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie și Filosofie și Asociația Studențească Philohistoriss.

Concursul de istorie locală pentru liceeni Spune povestea locului tău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale asociației. Scopul evenimentului este acela de a promova studiul istoriei locale în rândul elevilor de liceu din România și de a îi familiariza cu mijloacele cercetării istoriei. Suntem bucuroși să anunțăm că proiectul nostru se extinde la nivelul întregii țări și va beneficia de secțiuni paralele, în funcție de numărul participanților și de tematicile abordate.

La concurs pot participa elevi de liceu, din clasele IX-XII, individual sau în echipaje formate din două persoane. Vor exista două probe, prima constând în redactarea unei lucrări cu caracter ştiinţific pe o temă de istorie locală (care rămâne la alegerea participanţilor: un eveniment, o personalitate istorică, un loc al memoriei, un monument etc.), iar cea de-a doua probă constă în susţinerea orală a lucrărilor selectate în 27-28 mai 2022, pe platforma Zoom. Lucrările câștigătoare vor fi premiate. Premiile vor fi anunțate ulterior.

Trimiterea lucrărilor se face până în data de 15 MAI 2022, la adresa de e-mail: philohistoriss@gmail.com, cu subiectul „Spune povestea locului tău”, alături de perioada istorică abordată. Mai multe detalii despre redactare le găsiți pe site-ul nostru:

https://asphilohistoriss.files.wordpress.com/.../regulame...

Vă stăm la dispoziție cu sfaturi și răspunsuri la întrebările voastre pe adresa philohistoriss@gmail.com