4 – 15 mai 2022

Înscrieri pentru participarea la șantierul arheologic Bibracte (Glux-en-Glenne, Franța) 2022

Studenții (nivel licență din anii I – II Arheologie, Master Arheologie an I) sunt invitați să participe la cercetările arheologice de la Bibracte (Franța), în perioada 01. 07 – 01. 08. 2022.

https://www.bibracte.fr/en

În vara aceasta va avea loc cea de-a treia campanie de cercetări arheologice în celebrul sit Bibracte (a doua epocă a fierului) din Franța. Este vorba despre cel de-al doilea an dintr-un proiect de 4 ani, în colaborare cu Universitatea Paris 1 – Panthéon-Sorbonne și cu Centrul European de Arheologie Bibracte.

Echipa internațională (Facultatea de Istorie și Filosofie de la UBB împreună cu cea de la Universitatea Paris 1) va continua săpăturile în sectorul Les Grandes Portes/La Terasse, care vizează una dintre cele mai spectaculoase intrări în incinta fortificată a așezării celtice. De asemenea, vor fi organizate în cursul weekendurilor excursii de studii la siturile și muzeele din regiune (Vix, Mont Lassois, Autun/Augustodunum etc.).

Anul acesta pentru studenții facultății noastre sunt disponibile 2 locuri. Vor avea prioritate studenții de la secțiile Arheologie și Istorie (interesați de istorie antică). Sunt invitați să candideze cei care cunosc limba franceză sau/și limba engleză.

Cheltuielile de deplasare (cu un microbus), cazare și masă vor fi suportate de către UBB și Centrul European de Arheologie Bibracte.

Înscrierile se fac printr-un e-mail adresat prof. Gelu Florea, până în data de 15 mai a.c. (adresa: aurel.florea@ubbcluj.ro, gelufl@yahoo.com) .

Doritorii vor atașa mesajului un CV și o scrisoare de intenție (motivele pentru care doresc să participe). Va urma un scurt interviu (în lb. franceză/engleză, după caz), la o dată care va fi anunțată ulterior.

 

Bibracte (Porte du Rebout, foto: A. Maillet)

Sursa imaginii:  https://www.bibracte.fr/en/natural-and-archaeological-site