Universitatea Babeş–Bolyai, Cluj-Napoca - Facultatea de Istorie şi Filosofie

Prima pagină > Conferinţe, Evenimente > Seminarul de filosofie din Valea Lăpuşului, 2022

Seminarul de filosofie din Valea Lăpuşului, 2022

Joi 21 iulie 2022, de Mihai Maga

Centrul de Filosofie Antică și Medievală al Universității Babeș-Bolyai și Departamentul de Filosofie Premodernă și Românească, alături de echipa de organizare vă invită la a XXVII-a ediție a Seminarului de Filosofie din Valea Lăpușului!

Seminarul de vară se adresează atât celor care studiază, cercetează sau predau filosofia, cât și celor care sunt interesați de domeniul socio-uman în general. Seminarul va avea loc în valea râului Lăpuş, la intrarea în Cheile Lăpuşului, județul Maramureș în perioada 21 – 25 iulie. Ea presupune implicarea participanților prin comunicări, ateliere de discuții și prin alte activități care vor fi anunțate în funcție de numărul și interesele celor ce vor fi prezenți. Lăpuș 27 se vrea a fi un loc al răgazului și al reflecției în care timpul nu mai este împărțit într-un registru al muncii și unul al odihnei, ci e un timp în care ieșim din cotidian pentru a ne întâlni prietenii și ideile care ne intermediază.

Seminarul de filosofie din Valea Lăpușului are o tradiție neîntreruptă de 26 de ani, a fost inițiat în anul 1995 de prof. univ. dr. Alexander Baumgarten și organizat de către Departamentul de Filosofie Premodernă și Românească și Centrul de Filosofie Antică și Medievală ale Facultății de Istorie și Filosofie din Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Mai multe detalii găsiți pe pagina seminarului: http://hiphi.ubbcluj.ro/fam/lapus/2022/