ARI1.63Aristotel — De motu animalium
GER1.2Gerson, Jean — Jean Gerson, commentateur dionysien: les "Notulae super quaedam verba Dionysii de Caelesti Hierarchia"
BLO4.1Bloch, Ernst — Avicenne et la gauche aristotélicienne
AVI1.6#2Avicenne (?) — Épître sur les prophéties
CH17*** — Chora. Revue d'Etudes Anciennes et Medievales
FRA4.1Frații Purității — Epistolele despre logică
HOR1.3Horace — Oeuvres d'Horace
CIC1.28 Cicero, Marcus Tullius — In L. Catilinam Orationes Quatuor
ALB2.9Albert cel Mare — Über das Gewissen und den praktischen Intellekt
KUR2.1Kurdziałek, Marian — Prolegomena zu Davidis de Dinanto Quaternulorum fragmenta

Bine aţi venit la catalogul Bibliotecii Centrului de Filosofie Antică şi Medievală!

Pentru rezervări de volume și informații privind biblioteca, accesați pagina de Facebook Biblioteca Centrului de Filosofie Antică și Medievală UBB Cluj.
Puteţi consulta publicaţiile în sala de lectură a Bibliotecii de Filosofie, zilnic între orele 8.00–14.30.

Biblioteca Centrului de Filosofie Antică şi Medievală a fost constituită în anul 2003 şi numără în prezent peste 2700 de exemplare. Lucrările reprezintă preponderent ediţii şi exegeze ale autorilor antichităţii şi evului mediu latin, grec şi arab. Fondul acestei biblioteci s-a constituit din achiziţii ale programelor de cercetare derulate în cadrul Centrului, din donaţii ale unor personalităţi ştiinţifice cu care Centrul a dezvoltat relaţii de colaborare, din schimburi interbibliotecare precum şi din donaţii ale membrilor şi alumnilor Centrului. Cele mai consistente donaţii din punct de vedere numeric au fost oferite de profesorul Marian Ciucă (filolog clasic, fost profesor al Universităţii din Bucureşti), Pierre Bougard (istoric şi paleograf, fost membru al Ecole de Chartes din Paris) şi profesorul Pierre Petitmengin (paleograf, studii antice, fost director al Bibliotecii ENS, Paris).

Biblioteca Centrului de Filosofie Antică şi Medievală face parte din Infrastructura Strategică de Cercetare a Universităţii Babeş-Bolyai (Institutul STAR-UBB, platforma r-UBB, poziţia 1, actualizare 2016).

Cărţi Articole Caută

Regulament Donatori Contact