|
Informaţii despre membrii echipei proiectului
- În cursul anului academic 2015-2016 Maria Crăciun s-a abilitat pentru conducerea de teze de doctorat în doemniul istorie și a devenit profesor universitar.
- Ovidiu Ghitta a fost reales ca decan al Facultății de Istorie și Filosofie.
- Unii membrii ai echipei proiectului au fost promovaţi din octombrie 2015, Carmen Florea care a devenit lector universitar şi Ovidiu Ghitta care a devenit profesor universitar.
- Ovidu Ghitta a fost abilitat pentru conducerea de teze de doctorat în domeniul istorie din octombrie 2015.
- Ciprian Firea a câştigat competiţia UEFISCDI, categoria Tinere echipe cu proiectul ”În căutarea unui patron. ” Preoţii saşilor ca promotori ai artelor în Transilvania evului mediu târziu (ca. 1350-1550).
Conferințe
- Mária Lupescu Makó va prezenta o lucrare intitulată „Jakó Zsigmond, a történettudós” (Istoricul Zsigmond Jakó) la o conferință locală Jakó Zsigmond centenáriumi megemlékezés (Comemorare centenarului Zsigmond Jakó), organizată de Societatea Muzeului Ardelean la Cluj-Napoca, România în 13 octombrie 2016.
- Mária Lupescu Makó va ține o prezentare denumită „Pro memoria perpetua.” Az emlékezés stratégiái a késő középkori Erdélyben” (Pro memoria perpetua. Strategii comemorative în Transilvania medievală), la conferința națională Emlékezet és felejtés (Memorie și Uitare), organizată de Societatea Bolyai și Universitatea Babeș-Bolyai, care va avea loc la Cluj, România în 21-22 octombrie 2016.
- Mária Lupescu Makó va prezenta o lucrare cu titlul „Benedek, Erdély első domonkos püspöke” (Benedict, primul episcop Dominican al Transilvaniei) la o conferință internațională Domonkosok – Történelem és történetiség között (Dominicani – Între Istorie și Istorisire), organizată de Institul de Religie și Teologie al Academiei Maghiare de Științe și Provincia Ordinului Dominican din Ungaria, la Székesfehérvár, Ungaria în 2-3 noiembrie 2016.
- Mária Lupescu Makó va prezenta o lucrare numită „Az üdvözülés útjai – Koldulórendi konfraternitások Kolozsváron” (Căile Mântuirii – Confreriile Mendicante la Cluj) la o conferință internațională la a cărei organizare a contribuit Cluj-Napoca/Kolozsvár/Klausenburg – 700, organizată de Facultatea de Istorie a Universității Babeș-Bolyai, Universitatea Sapientia, Societatea Muzeului Ardelean, care va avea loc la Cluj-Napoca, România în 10-13 noiembrie 2016.
|
|