Managementul relaţiilor internaţionale şi al politicilor europene

Plan de învăţământ - promoţia 2014-2016

 

Afişul de prezentare al specializării

Film

 

Programul de masterat „Managementul Relaţiilor Internaţionale şi al Politicilor Europene” este organizat de către Catedra de Istorie Contemporană a Facultăţii de Istorie şi Filosofie şi de Institutul de Studii Internaţionale (ISI), în colaborare cu catedra de Economie Politică, catedra de Limbi Moderne Aplicate. Masteratul urmăreşte aprofundarea cunoştinţelor dobândite în cadrul specializării în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, pe baza unei riguroase metodologii ştiinţifice, metode de predare şi analiză moderne, interactive, coparticipative.

Programul de masterat „Managementul Relaţiilor Internaţionale şi al Politicilor Europene” face parte din categoria masteratelor profesionale. Programul de studiu se adresează tuturor licenţiaţilor, indiferent de domeniul şi specializarea în care au obţinut licenţa, considerentele principale fiind caracterul insterdisciplinar al relaţiilor internaţionale şi al politicilor europene în contextul ştiinţelor sociale (istorie, economie, drept, sociologie, limbaj diplomatic şi comunitar, ştiinţe politice).

Printre cursurile predate în cadrul acestui masterat amintim: Sistemele internaţionale de la Westphalia până în secolul XXI, Uniunea Europeană de la Maastricht la proiectul de Tratat de instituire a unei Constituţii pentru Europa, Politici economice europene, Teorii contemporane ale relaţiilor internaţionale, Drept internaţional şi european contemporan, Limbaj politico-diplomatic,  Negocieri europene, Limbaj politico-diplomatic.

O simplă statistică pune în evidenţă faptul că, în existenţa sa de 9 ani, majoritatea absolvenţilor masteratului în Managementul Relaţii Internaţionale şi al Politicilor Europene a urmat sau continuat fie o carieră universitară, fie o carieră în cadrul diferitelor ministere ale Guvernului României, în Parlamentul European, Comisia Europeană sau în diplomaţia românească sau ca funcţionari ai diferitelor organizaţii internaţionale.