8 septembrie 2020 → 30 septembrie 2020

În atenţia studenţilor: creare cont Office 365

În perioada următoare vom face niște modificări în sistemele informatice ale UBB; deocamdată suntem în faza de teste cu ele, din octombrie am vrea să le poată folosi toți studenții fără restricții și probleme. Aceste modificări vin cu o serie de facilități pentru studenții UBB; iată câteva dintre ele: 1. Toți studenții UBB vor avea un singur cont (user și parolă) cu care vor accesa atât Office 365 (Teams) cât și emailul instituțional (@stud.ubbcluj.ro). Încercăm în viitor să facem în așa fel încât să avem un singur cont (Single Sign On) pentru toate sistemele noastre (academic info de ex.), dar asta mai durează puțin. 2. Office 365 - toți studenții UBB vor avea licență de Office 365 (A1 for students) cu următoarele facilități:
 • Posibilitatea de a folosi online gratis (din browser sau aplicație desktop/mobile) pachetul MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote).
 • Cont de OneDrive cu spațiu de stocare în cloud de 1TB (1.024 GB)  - accesibil inclusiv din aplicație desktop/mobile
 • O mulțime de alte aplicații: WhiteBoard, Forms, SharePoint, Planner etc.
 • Microsoft Teams - cu toate facilitățile funcționale, de data asta (inclusiv calendar sincronizat sau instant messaging).
 • Posibilitatea schimbării și resetării parolei de către utilizator direct din portalul office 365
Mai jos aveți un tutorial de acces la contul de Office 365 și facilitățile de mai sus. Vă rugăm ca până în 20 septembrie:
 • Să testați accesul la noul cont (vedeți tutorialul atașat) precum și facilitățile prezentate mai sus și să ne semnalați orice fel de probleme întâmpinați pe adresa help.office365@ubbcluj.ro, ca să le putem rezolva până la 1 octombrie. 
 • Să salvați tot ce aveți în contul vechi de Microsoft Teams. Acea platformă va rămâne online până în 1 noiembrie 2020 (dar e platforma cu care am avut probleme în trecut, e instabilă, ar fi bine să faceți backup cât de repede).
3. Email @ubbcluj.ro. Toți studenții UBB vor avea adrese de email @stud.ubbcluj.ro. Adresele de email sunt după formula: prenume.nume@stud.ubbcluj.ro (vedeți tutorialul menționat mai sus). Acestea nu mai sunt stocate pe serverele UBB, ci sunt trecute prin Outlook de la Microsoft (similar cu servicii de email precum gmail sau yahoo). Asta înseamnă următoarele facilități (câteva din ele):
 • Interfață nouă, mult mai prietenoasă (https://outlook.com/ubbcluj.ro)
 • Spațiu de stocare 50 GB pentru fiecare cont de email
 • Atașamente de până la 25 MB
 • Protecție mult mai bună pentru spam
Aceste adrese de email nu sunt 100% funcționale deocamdată (se pot trimite emailuri de pe aceste adrese, dar nu se pot și primi emailuri pe aceste adrese încă, cât timp funcționează cele vechi, pentru că nu pot merge în paralel); vrem să ne asigurăm întâi că le puteți accesa, că vă familiarizați cu interfața. Vă rugăm să ne semnalați orice probleme întâmpinați pe adresa help.office365@ubbcluj.ro.
Tutorial
 
« Anunţuri