8 martie 2017 → 22 aprilie 2017

În atenția doctoranzilor și postdoctoranzilor interesați

A doua ediție a academiei de vară organizată de Universitatea Babeș-Bolyai în colaborare cu Universitatea din Tuebingen și ELTE din Budapesta va avea loc Budapesta în perioada 4-9 septembrie 2017. Academia de vara se va desfășura în limbile engleză și, pe alocuri, și în germană. Este necesară cunoașterea bună a limbii engleze. Cunoștințele de limba germană sunt apreciate, dar nu constituie neapărat un criteriu de selecție.

Anul acesta, selecția pentru cele 5 locuri destinate doctoranzilor/postdoctoranzilor noștri se va face la UBB.

Cei interesati să participe vor trimite un CV și o scrisoare de motivație, în limba engleză, în care vor explica de ce doresc să participe, dacă tema academiei de vară (Nation, State, Diversity in the Danube Region 1918-1948) se înscrie în cercetarea lor, ce temă de doctorat/de cercetare desfășoară.

Documentele pentru selectie vor fi trimise până în data de 24 aprilie 2017 pe adresa de email a dr. Ioana Florea (ioana.florea[at]ubbcluj.ro).
Anul acesta, fiecărei universități organizatoare îi este dedicată o zi. În cazul UBB va fi 6 septembrie și va începe cu keynote lecture a prof. dr. Ioan- Marius Bucur, Modernization and or Westernization in the Danube Region?, iar apoi cei cinci participanți selectati de UBB vor susține intervenții pe un subiect care să se înscrie în tema zilei (cea a keynote-ului), dar care poate sa fie și legat de propria cercetare. Tema intervenției va fi stabilită împreună cu prof. dr. Ioan-Marius Bucur, după selectie.

Candidații care nu vor fi selectati de UBB pot aplica pe locurile suplimentare (5-8 locuri), la ELTE, cu aceleași documente, adresându-se prin email, d-nei Katalin Ohler, katalin.ohler[at]rk.elte.hu (corespondenta cu dna Ohler în engleza), până la data de 1.05.2017.

Cazarea la Budapesta va fi asigurata si suportata de organizatori, călătoria va fi organizată de UBB, cu un microbuz propriu.

Programul Academiei de vara
 
« Anunţuri